Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Csökkenést vártak, de stagnál az infláció Németországban

2023. március 2., 10:10

A várt csökkenés helyett stagnált az infláció az év második hónapjában Németországban a német statisztikai hivatal, a Destatis előzetes adatai alapján.

A Destatis adatai szerint februárra 8,7 százalékos, az előző havival megegyező éves fogyasztói árindex alakult ki Németországban, ami magasabb a 8,5 százalékos piaci várakozásnál. A magánháztartások számára februárban ismét különösen érezhető volt az élelmiszerek árának emelkedése - közölte a Destatis. Az élelmiszerárak februárban 21,8 százalékkal emelkedtek az előző év azonos hónapjához képest. Januárban 20,2 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak.

Az energiatermékek ára februárban 19,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, januárban az energiaipari termékek ára 23,1 százalékkal nőtt éves bázison. Az előző havi árszintet 0,8 százalékkal haladta meg a februári, míg januárban 1,0 százalékos volt a havi árnövekedés. Februárra 0,6 százalékos havi emelkedést várt a piac.

Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált árindex 9,3 százalék lett februárban a januári 9,2 százalék után. Havi bázison a harmonizált árindex előzetes értéke 1,0 százalék lett a januári 0,5 százalék után.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat