Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

EFSA-jelentés az antimikrobiális rezisztenciáról

2019. július 18., 09:41

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) legújabb jelentése alapján a teljes genom szekvenálása segítheti az antimikrobiális rezisztencia megfigyelését élelmiszerekben és állatokban.

A teljes genom szekvenálás segítségével - szemben a jelenleg használt fenotípus módszerekkel - a rezisztens gének azonosíthatóvá válnak. Így az antimikrobiális rezisztencia hatékonyabban előrejelezhető, illetve a keletkező adatok más epidemiológiai vizsgálatokhoz is használhatók.

A jelentés kihangsúlyozza, hogy az élelmiszerekkel kapcsolatos antimikrobiális rezisztencia megértése kiemelt jelentőséggel bír, és részletesebb megértése további munkát igényel. A jelentés a minták mértékére is ajánlásokat fogalmaz meg, javasolja minden olyan eset ellenőrzését, amely közegészségügyi szempontból releváns lehet, illetve kiemeli a monitoringozás jelentőségét. A jelentés szerves részét képezi a 2013/652/EU végrehajtási határozat felülvizsgálatának.

A tudományos jelentés az EFSA oldalán olvasható.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat