Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Egészégesebb élelmiszerek: akciótervet dolgoz ki Brüsszel

2017. február 10., 10:03

Akciótervet dolgoz ki a helyes antibiotikum-használatra, az élelmiszerek transzzsírtartalmára, az egészségre ártalmas kemikáliák ellenőrzésére, illetve az ételek só- és cukortartalmának csökkentésére az Európai Unió.

Tavaly 25 ezer ember halt meg egyes becslések szerint antibiotikum-rezisztencia miatt – indokolta az akciótervet  Vytenis Andriukaitis, az unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa, aki a Budapesti Gazdasági Egyetemen tartott előadást. Véglegesíteni szeretnék azt a hatástanulmányt is, amely az élelmiszerek transzzsírtartalmára vonatkozik, valamint e káros anyagokat szeretnék jelentősen csökkenteni az élelmiszerekben.

A biztos ezerint az egészség megtartása, a betegségek megelőzése elsősorban nem az egészségügyi ágazat feladata, hanem egyéni felelősség kérdése. Az EU egyetlen országában sem gondolják azt az emberek, hogy az egészségügyre fordított források elegendők, de a megelőzéssel, az odafigyeléssel, a helyes életmóddal nagyban csökkenthető a különböző betegségek kialakulása. Ez pedig pozitívan hat a gazdaságra, és nagyban csökkenti az ellátórendszerre nehezedő nyomást – mondta az uniós biztos.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat