Egyre fontosabb szerepet kap az állatjólét - Változnak a fogyasztók is
2015. február 9., 13:50
Egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a fogyasztók az élelmiszerbiztonságra, az egészséges táplálkozásra, az állatjólétre és a környezeti állapot fenntartására - derül ki egy uniós broilercsirke-piaci elemzésből.
Ma már megállapítható, hogy a fogyasztók többségének nincs kapcsolata a mezőgazdasággal, ezért számos más hatás is befolyásolja véleményüket - derül ki az elemzésből, amely a következő linkre kattintva tekinthető meg. A fogyasztók egyre nagyobb figyelmet fordítanak az élelmiszerbiztonságra, az egészséges táplálkozásra, az állatjólétre és a környezeti állapot megőrzésére.
Megfigyelhető, hogy a napi húsfogyasztás egyre kevésbé lesz általános szokás, ezért a szakértők szerint nagy hangsúlyt kell fektetni a jövő fogyasztóit jelentő tizenéves korosztály tájékoztatására.
Ugyanakkor ma a különböző állatvédő szervezetek is befolyásolják a fogyasztókat. Hatásuk - főleg extrém aktivistáik révén - lehet negatív, de pozitív módon is részt vehetnek a baromfiiparral az állatjóléti fejlesztések kidolgozásában.