Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Egyre több közbeszerzési beruházás a mezőgazdaságban

2019. szeptember 11., 08:42

Egyre jelentősebb a közbeszerzéssel megvalósuló beruházások aránya a mezőgazdaságban – mondta Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság (KH) elnöke az Agrárminisztérium számára rendezett szakmai konferencián. A tavalyi 694 eljárás összértéke elérte a 175,9 milliárd forintot, amely több mint négyszerese a 2017-es értéknek.

A KH közleménye szerint tavaly az összes közbeszerzési eljárás több mint 5 százalékát az agráriumban folytatták le. A hivatal emiatt feladatának tartja, hogy a források hatékony felhasználását e területen is szakmai tudásmegosztással segítse – jelentette ki Rigó Csaba.

Nagy István agrárminiszter a rendezvényen kijelentette, hogy a költségvetési és uniós források jogszerű, átlátható felhasználása szakszerű, jogkövető munkát igényel, és ebben a Közbeszerzési Hatóság iránymutatásai nagy segítséget jelentenek. Az Agrárminisztérium nemcsak hazai, de uniós pályázati forrásokat is kezel a vidékfejlesztési program keretében, amely 2014 és 2020 között mintegy 1380 milliárd forintnyi meghirdetett támogatást jelent.

A miniszter szerint a tárca kiemelt célja, hogy megvédje a magyar gazdák érdekeit, és az európai uniós agrártámogatások ne csökkenjenek a következő, 2021-2027 közötti hétéves költségvetési ciklusban.

A konferencián a két szervezet együttműködési megállapodást kötött a tudásmegosztás folytatásáról a jogszerű és átlátható közpénzfelhasználás érdekében.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat