Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Élelmiszeripari vállalkozások átmeneti támogatása: közzétették a részletes feltételeket

2020. június 23., 10:09

Összesen nyolcmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a kormány az élelmiszeripar számára a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében. Az élelmiszer-feldolgozási tevékenységek listáján szerepel a húsfeldolgozás is.

Az élelmiszeripar támogatására vonatkozó részletes feltételeket a 25/2020. (VI. 22.) számú agrárminisztériumi rendelet tartalmazza. Az iparág összesen nyolcmilliárd forintot vehet igénybe a gazdaságvédelmi akcióterv részeként kidolgozott nemzeti élelmiszergazdasági válságkezelő programból.

Az élelmiszeripari vállalkozások a programban egyszeri vissza nem térítendő támogatást kaphatnak. A  támogatási kérelmeket június 29. és július 12. között elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.

A 25/2020. (VI. 22.) számú rendelet itt tekinthető meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat