Élelmiszerpiac: tudatosabb vásárlók, jogkövetőbb vállalkozások
2016. augusztus 10., 09:25
A vállalkozások jogkövetőbbek, a vásárlók pedig tudatosabbak lettek, jobban odafigyelnek arra hol, milyen szolgáltatást és élelmiszert vásárolnak - összegezte az eddigi nyári élelmiszerlánc-ellenőrzések eredményét Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
A nyári szezonális ellenőrzéseken júliusban csaknem 16 millió forint bírságot szabtak ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai, hiányosságokat főként a higiéniai feltételek biztosításával kapcsolatban tártak fel. Zsigó Róbert megjegyezte: minden esztendőben ezen feltételek biztosításával van a legtöbb probléma, ugyanakkor míg tavaly júliusban az esetek 12 százalékában, idén csak 4 százalékban találtak problémát.
Az államtitkár elmondta azt is, hogy a magyar emberek vásárlási szokásai is átalakulóban vannak, a lakosság egy részének fontos, hogy helyi terméket vásároljon, többen pedig rájöttek arra is, hogy egy jobb minőségű alapanyagból egészségesebb ételt tudnak főzni.