Elrendelték a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzéseket
2016. március 2., 09:48
Tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendelt el március 1. és 28. között Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által koordinált akció során a megyei kormányhivatalok ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják a pácolt, a füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, főként a húsvéti ünnepek előtt keresett sonkát, a tojást és az édesipari termékeket. Az ellenőrzés kiterjed a különféle borokra, egyéb szeszes italokra, a szezonális zöldségekre, gyümölcsökre, e termékek előállítóira és forgalmazóira. A hatóság munkatársai az élőállat, elsősorban a nyúl és a bárányszállításokat is különös figyelemmel ellenőrzik ebben az időszakban – derül ki a tárca közleményében.