Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Energetika az agráriumban: szemléletváltásra van szükség

2023. március 23., 14:55

Az energetikai problémák a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban tevékenykedőknek is komoly kihívást jelentenek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Energetika az agráriumban” című márciusi rendezvényein újszerű energetikai, illetve hatékonyságnövelő megoldásokat mutat be.

A kamarai tapasztalatok szerint számos agrárvállalkozás nyitott új típusú technológiák alkalmazására az energiatárolás, -felhasználás és -megtakarítás területén. Sok esetben azonban a cégek, a kkv-k, illetve a nagyvállalatok sincsenek tisztában az innovatív energetika használatával a mezőgazdaságban, az új és fenntartható energiaforrásokkal, amelyek célja a folyamatok hatékonyságának, fenntarthatóságának javítása.

A most kezdődött Közös Agrárpolitika 2023-2027-es támogatási ciklusában – az agrárvállalkozások energetikai célú fejlesztési támogatása során – a célok között szerepel a mezőgazdasági üzemek zöld energiai beruházásainak támogatása, valamint az energia-önellátás növelésé, az energiafüggőség csökkenése, a geotermikus hőenergia és a biomassza potenciál kiaknázása.

Számos agrárvállalkozásnál nyitottság mutatkozik az újfajta megoldások alkalmazására, a kamara a jövőben is kész segíteni az ehhez kapcsolódó szakmai információk átadásával tagjait.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat