Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Erősíteni kell az élelmiszerláncot az Agrárminisztérium szerint

2023. március 24., 09:34

Fontos célkitűzés, hogy az élelmiszerlánc minden szereplőjének érdekei érvényesülhessenek, legyen az mezőgazdasági termelő, élelmiszer-feldolgozó, nagy- és kiskereskedő, vagy a végső fogyasztó - mondta Nobilis Márton, az Agrárminisztérium (AM) államtitkára a Joint Venture Szövetség (Economy Brunch) Fórumán.

Nobilis Márton szerint az élelmiszer-infláció a következő hónapokban mérséklődéshet. A Gazdasági Versenyhivatal januárban elkezdte vizsgálni az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort. Ennek feltárása érdekében először a tej- és tejtermékek piacán indították el az első gyorsított ágazati ellenőrzéseket, ezeket követik majd a zöldségek és gyümölcsök.

Az Agrárminisztérium továbbra is elkötelezett az önellátás növelése, valamint amellett, hogy a boltok polcaira, majd a családok asztalaira kiváló minőségű, elérhető árú magyar termékek, friss és egészséges élelmiszerek kerüljenek. Az élelmiszerhulladékok keletkezésének mérséklésére a Nébih kidolgozta a "Maradék nélkül" című programját. A kampány négy szakmai munkacsoportja olyan útmutatókat, segédleteket állított össze, amelyek zsinórmértékül szolgálhatnak az élelmiszer-vállalkozások számára az élelmiszerhulladékok keletkezésének megelőzésében és mérséklésében.

Nobilis Márton a vidéki kistelepülések ellátásbiztonsága és népességmegtartó ereje szempontjából a kisboltok támogatására is felhívta a figyelmet. A 2000 lakos alatti településeken működő kisboltok 1-3 millió forintnyi támogatásra pályázhattak, míg a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek maximum 3,5 millió forint összegű kormányzati segítségben részesülhetnek.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat