Európai Állattenyésztés Hangja: hogyan javítható az élelmiszeripari környezet?
2024. március 20., 09:52
Mindannyiunknak együtt kell dolgozni a jobb élelmiszeripari környezet javításáért – hívja fel a figyelmet az az interjú, amelyet az „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport tett közzé.
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb videóinterjút tett közzé, melyben Ines Ajuda, az „Eurogroup for Animals” elnevezésű páneurópai állatvédő szervezet programvezetője hívja fel a figyelmet arra, hogy mindannyiunknak együtt kell dolgoznia a jobb élelmiszeripari környezet megteremtéséért.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara folyamatosan jelenteti meg a nemzetközi szakértőkkel készített gondolatébresztő interjúk magyar nyelvű fordításait.
A tavalyi évben „Tények/Tévhitek - Állattenyésztés” címmel elindított videó aloldalon most megjelent, Ines Ajuda-val, az „Eurogroup for Animals” elnevezésű páneurópai állatvédő szervezet programvezetőjével készített, „Mindannyiunknak együtt kell dolgozni a jobb élelmiszeripari környezetért” című interjúban az alábbi témakörök kerülnek érintésre:
Miként tudunk nagy hatást gyakorolni az állatjólétre az EU-ban?
Mely ágazati szereplőknek az együttműködésére van szükség az uniós állatjólét javításához?
Miért fontos, hogy a gazdálkodók meg- és felismerjék a fejlett állatjóléti rendszerekben rejlő előnyöket?
Ki fizeti meg a magasabb szintű állatjólét fenntartásának költségeit?
A fogyasztók tudatos hozzáállást mutatnak-e jelenleg a vásárlásaik során az állatjóléttel összefüggő kérdések vonatkozásában?
Ines Ajuda-val készült videóinterjút itt érhető el.