Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Évente fejenként csaknem 70 kilogramm élelmiszert dobunk ki

2020. július 31., 09:06

Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon. Az uniós átlag ugyanakkor ennél jóval magasabb.

Hamarosan megváltoznak az Európai Unióban az élelmiszerhigiéniai szabályok, amelynek egyik oka, hogy vissza akarják szorítani a pazarlást - mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója az M1 aktuális csatornán. Nemcsak Magyarországon és az Európai Unióban, de az egész világon az egyik legnagyobb problémát az élelmiszerpazarlás jelenti.

Bár Magyarország ebből a szempontból nem áll olyan rosszul, de azt sem lehet mondani, hogy nincs mit tenni az ügy érdekében – fogalmazott az igazgató. A tudatosabb fogyasztással lehetne kezelni a helyzetet – tette hozzá.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat