Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

FAO-értékelés: a vasban gazdag állati eredetű élelmiszerek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára

2023. november 22., 09:15

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elkészítette a FAO által közzétett, ”Az állati eredetű élelmiszerek vasban gazdagok, amely mikroelem az élethez nélkülözhetetlen” című informatív, szemléletes infografika magyar nyelvű fordítását. Ebből hasznos információkat tudhatók meg arról, milyen hatással van a vashiány az egészségre és miért kulcsfontosságú a húsfogyasztás a vashiány kialakulásának megelőzésében

Az ENSz Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO) átfogó és tudományos bizonyítékokon alapuló globális értékelést kért arról, hogy az állattenyésztés m ilyen módon járul hozzá az élelmezés-biztonsághoz, a fenntartható élelmiszer-rendszerek kialakításához és fenntartásához, illetve az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Az elkészült értékelés négy részdokumentumból áll, amelynek első része a FAO által az idei évben ”Contribution of terrestrial animal source food to healthy diets for improved nutrition and health outcomes” címmel kiadott szakpolitikai áttekintés. Az összefoglaló anyag átfogó elemzést nyújt arról, hogy az állati eredetű élelmiszerek milyen szerepet töltenek be az egészséges étrendben és hogyan járulnak hozzá a kiegyensúlyozott táplálkozás fenntartásához, valamint az egészség javításához az emberek élete során.

A FAO a szakpolitikai áttekintéshez kapcsolódóan informatív, szemléletes infografikákat készített, amelyek közérthető formában számos hasznos információt tartalmaznak az állati eredetű élelmiszerekkel kapcsolatosan.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elkészítette a FAO által közzétett infografikák magyar nyelvű fordításait, amelyeket több részes cikksorozat formájában tesz közzé. Az ”Animal source foods are rich in iron, a micronutrient essential to life”, azaz ”Az állati eredetű élelmiszerek vasban gazdagok, amely mikroelem az élethez nélkülözhetetlen” című infografika magyar nyelvű fordítását tesszük közzé, amelyet itt érhető el.

Az infografika többek között az alábbi kérdésekre adhat válasz:

- Milyen hatással van a vashiány az egészségre?
- Kiket és milyen arányban érint a vashiány
- Hogyan előzhető meg a vashiány?
- Miért kulcsfontosságú megoldás a húsfogyasztás a vashiány megelőzésében?
- Az egyes élelmiszeradagok milyen mértékben járulnak hozzá a nők esetében az ajánlott napi vasbevitel fedezéséhez?

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat