Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Februárban lehet csatlakozni a krízisbiztosítási rendszerhez

2023. február 1., 09:03

Február 1-28. között nyújthatók be csatlakozási kérelmek a krízisbiztosítási rendszerhez. A krízisbiztosítás csökkentheti a jövedelemingadozásokból származó kockázatokat is.

A mezőgazdasági termelők időjárási és más kockázatok következtében kialakuló jövedelemingadozásainak mérséklése és a mezőgazdasági jövedelmek stabilizálása céljából az állam mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszert működtet. A mezőgazdasági termelő önkéntesen, a Magyar Államkincstárhoz benyújtott csatlakozási kérelmével tagsági jogviszonyt szerezhet a rendszerben – a csatlakozási kérelem benyújtása évének első napjától számított – hároméves időtartamra – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A csatlakozást követően, az adatszolgáltatási kötelezettségén túl a mezőgazdasági termelőnek évente krízisbiztosítási hozzájárulást kell fizetnie. Amennyiben a mezőgazdasági termelő tárgyévi jövedelemmutatója rajta kívül álló okból 30%-ot meghaladó mértékben visszaesik a tárgyévet megelőző három évre vonatkozó referenciajövedelem-mutatóhoz képest, krízisbiztosítási kompenzációra szerezhet jogosultságot a kompenzációs kérelem tárgyévet követő évben történő benyújtásával.

A csatlakozási kérelem az ügyfélkapus azonosítást követően elérhető az elektronikus kérelemkitöltő felületen és a kincstár által e célra kialakított elektronikus űrlapon február 1. és február között az Elektronikus kérelemkezelés → Krízisbiztosítási rendszer → Csatlakozási kérelem menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat