Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Fejlesztenék a magyar-orosz agrárkapcsolatokat

2021. szeptember 15., 10:14

A mezőgazdaság is alapvető szerepet játszik az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztésében.

A koronavírus-járvány idején mind a magyar, mind az orosz agrárium ütésállónak bizonyult – állapította meg Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a Nemzetközi Üzleti Fórum Magyarország-Oroszország: alapvető trendek és exportlehetőségek című rendezvényén. Az elmúlt évben nemcsak a piac teljes körű ellátása volt biztosított, de az agrárexport folyamatos növekedését is sikerült fenntartani.

A magyar-orosz agrár-együttműködés középpontjában a mezőgazdasági, illetve élelmiszertechnológiai, technológiaigényes üzleti projektek állnak, amelyek a hosszú távú összefogás alapját képezik. A kétoldalú agrárkooperációban főként a magyar tenyészállatexport, a vetőmagexport, illetve a mezőgazdasági technológiák területén folytatott együttműködés nagy jelentőségű.

Bencsik Dávid jelentős feladatnak nevezte a hatékonyság, a feldolgozottsági szint és a fenntarthatóság növelését, illetve az agrártársadalom és az agrárifjúság megerősítését. Magyarország és Oroszország hosszútávú együttműködési lehetőségei között szerepel az agrárdigitalizáció, a precíziós gazdálkodás, illetve az e-kereskedelem is.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat