Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Fejlesztette baromfivágó üzemét a bátaszéki Bát-Grill Kft.

2020. február 17., 08:59

A baromfi-feldolgozással foglalkozó bátaszéki Bát-Grill Kft. 870 milllió forintos beruházással fejlesztette vágóüzemét. A projektet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 321 millió forintos támogatásával finanszírozták.

A projekt keretében 520 millió forintot fordítottak a vágósor technológiai korszerűsítésére, és 350 millió forintos ráfordítással bővítették a vágóüzemcsarnokot – mondta Szekeres Sándor, a cég ügyvezető igazgatója. Így az üzem területe 3800 négyzetméterről 5000 négyzetméterre nőtt, a brojlercsirke-vágósor a korábbi óránként kétezer helyett négyezer csirke vágását teszi lehetővé.

A fejlesztésre azért volt szükség, mert a cég az addigi kapacitással már nem tudta kielégíteni a meglévő partnerei igényeit. A bővüléssel az üzem fokozatosan növeli termelését.

A Bát-Grill Kft. 2018-ban 13 700 tonna, tavaly 15 300 tonna csirkét vágott le, idén 10-15 százalékkal tervezik növelni a mennyiséget. A társaság 2019-es nettó árbevétele - az előző évi 5,4 milliárd forint után - eléri a hatmilliárd forintot, a cég adózott eredménye 2018-as 422 millió forint körül alakul. Szekeres Sándor azt mondta, idén az árbevétel is várhatóan 10-15 százalékkal nő.

Az 1995-ben alapított, mintegy 150 embert foglalkoztató társaság csaknem 60 százalékban a belföldi piacon értékesíti a vágott baromfit, amely kizárólag hazai termelőktől származik.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat