Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Felmérik az élelmiszeripar digitalizációs helyzetét

2019. május 9., 09:30

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Debreceni Egyetem Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola együttműködésében felmérés készül a hazai élelmiszeripari vállalkozások digitalizációs helyzetének megismerésére. A kérdőív kitöltési határidejét meghosszabbították.

A következő évtizedek előrejelzései azt mutatják, hogy a különböző technológiák folyamatos – jelenleg még nem teljesen belátható sebességű és tartalmú – forradalma következik be. A termelékenység és a hatékonyság növelése érdekében az élelmiszeriparban is rendkívül fontossá vált az informatikai eszközök és rendszerek használata, hiszen az információs technológia térhódítása, az ipari folyamatok teljes digitalizációja és automatizációja új dimenziókat jelent az élelmiszer-gazdaságban is. A technológiák egyes fajtái vagy egyes tudományágak – például a genomika – teljesen átalakítják majd az egyes termelési folyamatokat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara küldetésnyilatkozatának szellemében támogatja a tagokat az új technológiák megismerésében és a folyamataik fejlesztésében. Ehhez szükséges az élelmiszeripar jelenlegi digitalizációs helyzetének megismerése, így például az információs és döntéstámogató rendszerek különböző típusainak, alkalmazásának gazdasági, hatékonysági és szervezési hatásainak elemzése.

A NAK, az AKI és a Debreceni Egyetem Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezés Tudományok Doktori Iskola együttműködésében megvalósuló, áprilisban elindult anonim felmérés a hazai élelmiszeripari vállalkozások digitalizációjának kérdéseivel foglalkozik, ezen belül is az informatikai infrastruktúrával, internethasználattal, vállalatirányítási rendszerekkel, döntéstámogató és üzleti elemző eszközök használatával és szerepével, valamint ezek kapcsolatával az Élelmiszeripar 4.0 technológiai váltásban.

A jelenlegi állapot felmérése érdekében kérdőívet állítottak össze. Az anonim kérdőív ide kattintva érhető el, amelynek kitöltési határidejét a korábbi április végi időpontról május 17-ig hosszabbították meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat