Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Feloldották Békés megyében a madárinfluenzás megfigyelési körzetek többségét

2020. június 30., 08:53

Békés megye nagy részén elrendelte a megfigyelési körzetek feloldását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a múlt héten, így újra zavartalanul folyhatnak a belföldi és az unióba irányuló szállítások.

Az intézkedés hátterében az áll, hogy május 15-e óta nem volt újabb madárinfluenza kitörés a megyében. Azóta valamennyi, madárinfluenzával érintett gazdaságot fertőtlenítették.

A korlátozás három település, Békéssámson, Kardoskút és Orosháza esetén maradt fenn a szomszédos megyék kitörései miatt. Ott a megfigyelési körzetek feloldása legkorábban július 9-én történhet meg.

Amennyiben a járványügyi helyzet továbbra is kedvezően alakul, hamarosan a telepek újratelepítése is megkezdődhet – közölte a Nébih.

Békés megyében április végén jelent meg a madárinfluenza. Battonyán egy mintegy 23 ezer 500 egyedet számláló növendék hízópulyka-állomány, Nagykamaráson pedig egy csaknem tízezres törzslúd-állomány felszámolására volt szükség.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat