Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Fenntartható élelmiszertermelés: véleményeket vár az Európai Bizottság

2020. február 26., 09:23

A fenntartható élelmiszer-rendszerek kialakításával kapcsolatos véleménynyilvánítást tesz lehetővé az Európai Bizottság.

A fenntartható élelmiszer-ellátó rendszerek kialakítását támogató „Termőföldtől az asztalig stratégia” (Farm to Fork Strategy) elengedhetetlen eleme a várhatóan tavasszal megjelenő „Európai Zöld Megállapodásnak” (European Green Deal) – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ehhez kapcsolódóan február 27-ig egy 30 perces kérdőív kitöltésével lehetősége van az érintetteknek, hogy kifejtség véleményüket arról, hogy az EU kutatási és innovációs tevékenysége hogyan tud hozzájárulni az egészséges és fenntartható élelmiszer-ellátó rendszerekre való áttérés felgyorsításához. A kérdőív az Európai Bizottság oldalán érhető el.

Mindemellett megjelent a „Termőföldtől az asztalig stratégia” ütemterve (roadmap), amellyel kapcsolatban március 16-ig lehet észrevételeket tenni. A felület szintén az Európai Bizottság oldalán érhető el.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat