Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Harmadik negyedéves állatjóléti támogatás: január 16-31. között kell beadni a kifizetési kérelmeket

2023. január 9., 11:39

Január 16-31. között kell benyújtani a 2022/2023-as támogatási év harmadik negyedévére vonatkozó baromfiágazati állatjóléti támogatás kifizetési kérelmeit a Magyar Államkincstárhoz. A szakmai ellenőrzési lapokat január 25-ig kell beküldeni a Baromfi Termék Tanácshoz (BTT). A közelmúltban megjelent az agrártárca rendeletmódosítása arról, hogy csekély összegű támogatás iránti kérelem nem nyújtható be.

Esedékessé vált a baromfiágazatban igénybevehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti 2022/2023. támogatási év III. negyedévére  vonatkozó kifizetési kérelem benyújtása. Az erről szóló kincstári közlemény megjelenése hamarosan várható.

A Baromfi Termék Tanács emellett tájékoztatja tagjait, hogy megjelent a 160/2022. (XII. 27.) AM rendelet a baromfiágazatban igénybevehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet módosításáról. Ennek értelmében a 2022/2023. III. és IV. negyedévében, illetve az azt követő tárgynegyedévben mezőgazdasági csekély összegű támogatás iránti kérelem nem nyújtható be. A III. tárgynegyedévre a kincstár a korábbi és az új Szakmai Ellenőrzési Lapokat egyaránt elfogadja (az újabb nyomtatvány egyelőre nem jelent meg).

11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti kifizetési kérelmek:

A III. tárgynegyedévi (október 16.- január 15.) kifizetési kérelmek 2023. január 16. 09:00:00 és január 31. 23:59:59 között nyújthatók be a kincstár felé elektronikus úton a következő felületen: www.mvh.allamkincstar.gov.hu  / Elektronikus ügyintézés / Alkalmazás megnyitása /  Elektronikus kérelemkezelés / Piaci intézkedések / Nemzeti támogatások / Állatjóléti támogatások / Baromfi állatjóléti támogatás - Kifizetési kérelem

A szakmai ellenőrzési lapot (N0847) továbbra is papír alapon fogadja a BTT, benyújtási határidő: január 25. Amennyiben az igénylő e határidőig nem nyújtja be a BTT-hez a szakmai ellenőrzési lapot, és ezért a tárgynegyedévre vonatkozóan a benyújtási időszak utolsó napját követő harmincadik napig nem érkezik be a BTT által ellenjegyzett szakmai ellenőrzési lap a kincstárhoz, úgy a kifizetési kérelmet a kincstár elutasítja. A szakmai ellenőrzési lap benyújtásánál hiánypótlásra nincs lehetőség.

A BTT kéri tagjait, hogy a szakmai ellenőrzési lapokat mielőbb adják postára. A gyorsabb ügyintézés érdekében a terméktanács kéri, hogy a beküldött dokumentumokat ne tűzzék össze.

Az ellenjegyzett szakmai lapokat és a tagsági igazolásokat a BTT – az ügyfelek tájékoztatásával egyidejűleg - elektronikus úton továbbítja a kincstárhoz, így ezzel a tagoknak további teendőjük nincs.

Segédtábla állatjóléti támogatás + de minimis

Vágóhídi igazolás minta

Szakmai ellenőrzési lap (N0847)

160/2022. (XII. 27.) AM rendelet

Nyilatkozat minta a saját előállítású alom használatáról

Szolgáltató állatorvos igazolás minta

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat