Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Harmadik negyedéves állatjóléti támogatások: a hiánypótlásoknál legyenek körültekintőek a termelők

2020. február 4., 10:41

Rendkívül szoros, nyolcnapos határidővel küld ki hiánypótlási felhívásokat az érintett termelőknek a tavalyi harmadik negyedéves baromfiágazati állatjóléti támogatások igénybevételével kapcsolatban a Magyar Államkincstár (MÁK). A Baromfi Termék Tanács (BTT) felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a nyolcnapos határidő naptári napokra vonatkozik és a postai átvétel időpontjakor kezdődik. Ezért a termelők a felhívások átvételénél körültekintően járjanak el és a még hiányzó dokumentumokat – szakmai ellenőrzési lapokat, vágóhídi-feldolgozói igazolásokat – is úgy küldjék meg, hogy a nyolcnapos hiánypótlási határidőbe beleférjenek - hangsúlyozza a BTT.

Nyolcnapos, rendkívül szoros hiánypótlási határidőt szab a tavalyi harmadik negyedéves állatjóléti támogatások igénybevételével kapcsolatban az érintett baromfiágazati termelők számára a kifizető ügynökségként működő Magyar Államkincstár. A MÁK a napokban postázza ki a hiánypótlási felhívásokat, amelyek teljesítésére szükség van ahhoz, hogy a gazdálkodók a nekik járó összegeket megkaphassák.

A BTT felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a rendkívül szoros, nyolcnapos hiánypótlási határidő naptári napokra vonatkozik, és akkor kezdődik, amikor az érintettek a felhívásokat a postán átveszik. A hiánypótlási kötelezettségek sikeres teljesítése érdekében a termelőknek arra kell törekedniük, hogy a kincstári felhívások átvételekor körültekintően járjanak el, ezzel párhuzamosan arra is figyelve, hogy a még hiányzó dokumentumokat - szakmai ellenőrzési lapokat, vágóhídi-feldolgozói igazolásokat – a MÁK-hoz időben el lehessen juttatni.

A terméktanács továbbra is vállalja, hogy a hozzá beérkezett szakmai ellenőrzési lapokat a lehető leggyorsabban feldolgozza és ellenjegyzi  A BTT emellett közvetlenül is tájékoztatja tagjait arról, hogy az állatjóléti támogatások megszerzése érdekében miként gyorsíthatják fel az ügyintézési időt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat