Hatalmas szerepet tölt be a tojás az egészségmegőrzésben és a betegségmegelőzésben
2017. október 13., 13:19
Kimeríthetetlenek a tojás étkezési célú felhasználási lehetőségei – derül ki Horn Péter akadémikus és Sütő Zoltán egyetemi tanár előadásából, amely a Tojás Világnapon hangzott el.
Az előadás a történeti áttekintés mellett többek között sorra veszi a tojás egészségmegőrző és betegségmegelőző szerepét is. Megállapítja, hogy a tojás segíti az agyműködést, a magzati fejlődést és az immunrendszert, illetve csökkenti a kardiovaszkuláris és a daganatos betegségek esélyét. Emellett baktericid, antigén és vérnyomáscsökkentő hatású fehérjéket tartalmaz. A krónikus bélgyulladás leghatásosabb gyógyszere és akár 500 százalékkal növeli a karotinok felszívódását.
A teljes előadás innen tölthető le.