Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Hogyan lehet csökkenteni a tojástermelés mikrobiológiai kockázatát?

2014. október 15., 12:03

Milyen eljárásokkal és technológiákkal lehet csökkenteni a tojás és a tojástermékek mikrobiológiai kockázatát? - ezt vizsgálták a Budapesti Corvinus Egyetem és a Capriovus Kft. szakértői, akik a Tojás Világnapja alkalmából megrendezett közelmúltbeli konferencián számoltak be az eredményekről.

A mikrobiológiai kockázat csökkentési lehetőségeiről Dr. Friedrich László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi docense és Dr. Németh Csaba, a Capriovus Kft. fejlesztési mérnöke készített beszámolót. Az előadás szövege ide kattintva tekinthető meg.

A vizsgálatok többek között megállapították, hogy a tojás felületének mikroba összetétele jelentősen változik különböző körülmények között. A kutatások arra irányultak, hogy az egyes kezelésekkel úgy lehessen a kívánt mértékben csökkenteni a mikrobaszámot, hogy közben a tojás(termékek) felhasználhatósága ne csökkenjen.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat