Hogyan lehet csökkenteni a tojástermelés mikrobiológiai kockázatát?
2014. október 15., 12:03
Milyen eljárásokkal és technológiákkal lehet csökkenteni a tojás és a tojástermékek mikrobiológiai kockázatát? - ezt vizsgálták a Budapesti Corvinus Egyetem és a Capriovus Kft. szakértői, akik a Tojás Világnapja alkalmából megrendezett közelmúltbeli konferencián számoltak be az eredményekről.
A mikrobiológiai kockázat csökkentési lehetőségeiről Dr. Friedrich László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi docense és Dr. Németh Csaba, a Capriovus Kft. fejlesztési mérnöke készített beszámolót. Az előadás szövege ide kattintva tekinthető meg.
A vizsgálatok többek között megállapították, hogy a tojás felületének mikroba összetétele jelentősen változik különböző körülmények között. A kutatások arra irányultak, hogy az egyes kezelésekkel úgy lehessen a kívánt mértékben csökkenteni a mikrobaszámot, hogy közben a tojás(termékek) felhasználhatósága ne csökkenjen.