Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Hogyan növelhető a tojáslevek eltarthatósága kombinált tartósítási eljárásokkal?

2021. október 15., 15:48

Tojáslevek eltarthatóságának növelése kombinált kíméletes tartósítási eljárások alkalmazásával címmel tartott előadást a Tojás Világnapja alkalmából megrendezett közelmúltbeli konferencián Tóth Adrienn, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatója.

A nagy hidosztatikus nyomású technológia (HHP) nyomásértékének nagyobb hatása van a tojáslevek egyes tulajdonságaira (szín, fehérje denaturáció), és mikrobiológiai állapotára, mint a kezelés idejének – derül ki az előadásból. A tojáslevek tulajdonságaiban eltérő nyomásértéken következnek be szignifikáns változások, és kombinált kezelések kedvezők mikrobiológiai szempontból.

A hőkezelést követő HHP kezelés a kedvezőbb sorrend a legtöbb technofunkcionális tulajdonság szempontjából. A központi elrendezésű rotációs kísérleti tervvel legjobban a tojásfehérje-lé tulajdonságai modellezhetők.

A teljes előadás itt tekinthető meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat