Hogyan tehető biztonságossá az élelmiszerellátás a járvány idején? - Az IPC információi
2020. szeptember 3., 10:01
A koronavírusra vonatkozó tudományos tények ismerete rendkívül fontossá vált ahhoz, hogy a fogyasztók élelmiszerellátási biztonságát garantálni lehessen. A Nemzetközi Baromfi Tanács (IPC) összegyűjtötte a vírus kapcsolatos legfontosabb információkat.
A koronavírus-járvány megváltoztatta az élelmiszertermelést és – forgalmazást is – állapítja meg az IPC. Ezért a szervezet szerint a vírusra vonatkozó tudományos tények ismerete fontossá vált annak érdekében, hogy a fogyasztók élelmiszerellátása megbízható és biztonságos legyen.
Az IPC a WHO, a FAO, az OIE és a WTO állásfoglalásai alapján összegyűjtötte azokat az információkat, amelyek az élelmiszerek, a csomagolási módszerek és az élelmiszeripari dolgozók biztonságára vonatkoznak. Legfontosabb feladat, hogy csökkenteni lehessen a vírus terjedési kockázatát.
Az IPC által összegyűjtött információk itt tekinthetők meg.