Húsvét előtti praktikus tojásfelhasználási tanácsokat állított össze a NÉBIH
2012. április 6., 12:43
A húsvéti ünnepek előtt praktikus tanácsokat tartalmazó tájékoztató anyagokat állított össze a sonkák és tojások kiválasztásával, felhasználásával és tárolásával, illetve a húsételek biztonságos elkészítésével kapcsolatban a nemrég létrejött Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A kiemelt témák mellett az érdeklődők megismerhetik a biztonságos ételkészítés aranyszabályait is, és megtudhatják, hogy mi a teendő ételmérgezés esetén.
A NÉBIH weboldalán a következő tájékoztatók tekinthetők meg:
- "Milyen a jó húsvéti sonka?" (http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/sonka.html)
- "Élelmiszer-biztonsági tanácsok húsvétra: Tojásvásárlás, festés és tárolás" (http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/tojasvasarlas_festes_felhaszn.html)
- "Jótanácsok a biztonságos húsételek készítéséhez" (http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/biztonsagos_husetelek_keszites.html)
- "A biztonságos ételkészítés 5 aranyszabálya" (http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/biztonsagos_erelkeszites.html)
- "Kérdezz-felelek az ételmérgezések megelőzéséről" (http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/kerdezz_felelek_etelmergezes.html)