Húszpontos akcióterv az élelmiszerminőség javítására
2017. július 14., 09:35
Húszpontos akciótervet fogadott el a kormány magyar élelmiszerek minőségével kapcsolatban. Tájékoztatási, tudatformáló és ellenőrző munkát indítanak.
Az intézkedések arról szólnak, hogy az embereknek hogyan lehet jó minőségű élelmiszereket biztosítani és megvédeni őket attól, hogy a multinacionális cégek rossz minőségűeket adjanak el nekik – jelentette be a húszpontos akcióterv kapcsán Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormány hatósági tájékoztatási, tudatformáló és ellenőrző munkát indít, hogy érdemben javuljon az élelmiszerminőség - fejtette ki a tárcavezető.
A miniszter fontosnak tartotta a magyar élelmiszerek népszerűsítését. Az elmúlt hét évben 30-ról közel 60 százalékra nőtt a magyar termékek aránya a kiskereskedelmi forgalomban.