Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Így néz ki ma az unió pulykatermelése - A baromfiágazat a konjunktúra nyertese lehet

2014. december 8., 14:50

Magyarország 24,6 kilogrammos egy főre eső éves pulykafogyasztásával az uniós átlag felett áll az uniós tagállamok rangsorában, de jóval elmarad az első helyen szereplő, 34,1 kilogrammos portugál eredménytől - derült ki Horn Péter akadémikus előadásából, amely az amerikai hálaadási ünnep alkalmából rendezett, közelmúltbeli budapesti konferencián hangzott el.

Portugália 34,1 kilogrammos eredménnyel vezeti az EU-tagországok egy főre eső pulykafogyasztási rangsorát Írország és Spanyolország előtt, míg a legkevesebb pulykát - fejenként 12 kilót - a svédek fogyasztják. Magyarország 24,6 kilogrammos éves fogyasztásával valamivel a 22,6 kilogrammos uniós átlag felett helyezkedik el a rangsorban.

Az előadás szerint ma még a sertéshús a legnépszerűbb húsféleség a fogyasztók körében, de a következő években jelentősen változhat a helyzet. A világ népességének növekedésével, illetve a vásárlói igények bővülésével a baromfihús iránti kereslet jobban élénkülhet, így a baromfihúsok 2019-2021-re befoghatják a sertéstermékeket a világpiacon.

A teljes előadás a következő linkre kattintva tekinthető meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat