Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Jövőre újra hirdetnek tanyafejlesztési pályázatot

2019. november 7., 09:11

Költségvetési forrásokból, illetve uniós támogatásból 2020-ban is támogatják a tanyákon lakók életminőségének javítását..

A kormány 2011 óta minden évben meghirdeti a tanyafejlesztési programot. Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára szerint a tavaly meghirdetett 2,3 milliárd forintos keretből tanyagazdaságok fejlesztésére, közösségi terek kialakítására, tanyagondnoki szolgálatok megerősítése igényelhettek támogatást. A 764 eredményes pályázó számára még az idén a teljes összeget kifizethetik.

2020 elején 1,6 milliárd forintos kerettel újabb pályázati kört hirdetnek meg. Kis Miklós a Vidékfejlesztési Program részeként megvalósuló beruházások közül a tanyavillamosítást emelte ki. A több mint 8 milliárd forint keretből eddig csak 3 milliárd forintot használtak föl, így előreláthatólag az uniós költségvetési ciklus végéig nyújthatók be újabb pályázatok.

A természetes személyek 6,2 millió forintos támogatást igényelhetnek 95 százalékos támogatási intenzitás mellett, elsősorban megújuló energiával megvalósuló beruházásokra. Az önkormányzatok legfeljebb 50 millió forintos forráshoz juthatnak, 5-15 százalékos önerő mellett. A tanyákon élők életminőségének javításához hozzájárult a külterületi utak fejlesztése is, erre 931 önkormányzat 46,5 milliárd forintos uniós forrást fordíthat. A helyi piacok és a közétkeztetés fejlesztésére 450 önkormányzat 11 milliárd forintot költhet.

Az idén is meghirdetik az év tanyája szakmai díjat, amely lehetőséget kínál a tanyafejlesztési programok nyerteseinek is eredményeik bemutatására. A három kategória (az év tanyagazdasága, az év hagyományőrző tanyája és a közönség díj) az első három helyezettje pénzdíjban részesül.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat