Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! IFS Food 7 Belső auditor képzés BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Kérdőívvel vizsgálják felül az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett információkat

2022. január 11., 11:19

Megjelent a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló uniós jogszabályok felülvizsgálatával foglalkozó kérdőív. A felülvizsgálat a 1169/2011/EU rendeletre vonatkozik és a csomagolás elülső oldalán feltüntetett tápértékjelölésre – többek között a tápanyagprofilok meghatározására, az eredetjelölésre és a dátumjelölésre - irányul.

Nyilvános konzultációs időszaka 2022. március 7-ig tart.

A kitöltendő kérdőívben a következő témakörökre vonatkozó kérdések szerepelnek:

- a csomagolás elülső oldalán feltüntetett tápértékjelölés és a tápanyagprofilok meghatározása az élelmiszerekre vonatkozó állítások használatának korlátozása érdekében (1-5. kérdés)

- dátumjelölés (10-14. kérdés)

- eredetmegjelölés (15-20. kérdés)

A kérdőívet ezen az oldalon lehet kitölteni előzetes regisztrációt követően, vagy ezen a linken elérhető pdf formátumban.

A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló rendeletre vonatkozó javaslat várhatóan 2022 végére készül el.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat