Kevesebb a só a Spar húskészítményeiben
2019. június 12., 09:46
Csökkenti húskészítményei sótartalmát a SPAR. A sócsökkentési program az üzletlánc saját márkás termékeire vonatkozik.
A Magyar Élelmiszerkönyv sótartalmára vonatkozó jelenleg hatályos előírásait túlteljesítve a SPAR Regnum Húsüzemének húskészítményei már csaknem két éve kevesebb sót tartalmaznak, mint az előírásban rögzített, megengedett érték – közölte az élelmiszerlánc. A vállalat sócsökkentő programja keretében a főbb árucsoportoknál a késztermékek megengedett maximális sótartalma jelentősen kevesebb: a párizsik, felvágottak és virslik esetében ez terméktől függően 10-12%-kal, a hőkezelt, illetve bélbe töltött hőkezelt sonkák esetében pedig terméktől függően mintegy 20-22%-kal alacsonyabb sómennyiséget jelent.