Kiadvány az élelmiszer-választási szokásokról
2019. december 30., 12:09
Az élelmiszer-választást befolyásoló tényezők hatását vizsgáló európai kutatás részleteit mutatja be a NAK új kiadványa.
Az élelmiszer-választás mindennapi tevékenységünk, amely a folyamatosan szélesedő termékpalettának köszönhetően egyre nagyobb kihívás elé állítja még a tudatosságra törekvő fogyasztókat is. Az élelmiszerek versenyképessége megőrzésének, illetve egy új termék piaci pozicionálásának a kulcsa a célcsoport ismerete. Fontos kérdés, milyen elvek és szokások mentén hozzák meg döntéseiket, hogyan lehet őket termék-választásukban befolyásolni?
A NAK élelmiszeripari igazgatósága 2016 és 2018 között tizenhét országgal együtt egy portugál koordináció alatt működő projekt keretében mérte fel az élelmiszer-választást befolyásoló tényezők hatásának mértékét. A munka keretében 2017-ben egy hazai reprezentatív kérdőíves megkérdezést végezte, amelynek eredményeit egy új kiadvány fejezetei részletezik.