Kiadványok a halal és a kóser élelmiszerek követelményeiről
2021. február 24., 10:06
Kiadványokat készített a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari vállalkozások számára a halal és a kóser tanúsítású élelmiszer-előállítás, illetve -értékesítés követelményeiről.
Mind az iszlám, mind a zsidó előírásoknak megfelelően gyártott termékek és szolgáltatások iránt világszerte nagy a kereslet – állapítja meg a NAK. A világ népességének több mint egyötöde muszlim, valamint világszerte sok millió zsidó vallású fogyasztó él.
Mindkét vallás szigorú előírásokat támaszt az élelmiszerek terén. Az élelmiszer-előállítók és -feldolgozók számára, ha ebben az irányban kívánják bővíteni piacukat, fontos megismerni ezeket a követelményeket.
A NAK által készített két kiadvány bemutatja a halal és a kóser élelmiszerek előállításának alapvető követelményeit, az ismeretanyagot a vállalkozások felhasználhatják a mindennapi munkájuk során. Az előírások ismerete, az elismert szervezetek által tanúsított termékek gyártásának képessége komoly nemzetközi versenyelőnyt jelenthet.
A két kiadvány ingyenesen elérhető a NAK internetes portálján, az alábbi linkeken: