Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Kiadványok a halal és a kóser élelmiszerek követelményeiről

2021. február 24., 10:06

Kiadványokat készített a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari vállalkozások számára a halal és a kóser tanúsítású élelmiszer-előállítás, illetve -értékesítés követelményeiről.

Mind az iszlám, mind a zsidó előírásoknak megfelelően gyártott termékek és szolgáltatások iránt világszerte nagy a kereslet – állapítja meg a NAK. A világ népességének több mint egyötöde muszlim, valamint világszerte sok millió zsidó vallású fogyasztó él.

Mindkét vallás szigorú előírásokat támaszt az élelmiszerek terén. Az élelmiszer-előállítók és -feldolgozók számára, ha ebben az irányban kívánják bővíteni piacukat, fontos megismerni ezeket a követelményeket.

A NAK által készített két kiadvány bemutatja a halal és a kóser élelmiszerek előállításának alapvető követelményeit, az ismeretanyagot a vállalkozások felhasználhatják a mindennapi munkájuk során. Az előírások ismerete, az elismert szervezetek által tanúsított termékek gyártásának képessége komoly nemzetközi versenyelőnyt jelenthet.

A két kiadvány ingyenesen elérhető a NAK internetes portálján, az alábbi linkeken:

A halal-előírások

A kóserság előírásai

 

 

 

 

 

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat