Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Kiemelt cél lesz az élelmiszeripar fejlesztése az új uniós költségvetési ciklusban

2013. december 4., 09:55

Az élelmiszeripar fejlesztése a legfontosabb az új uniós költségvetési időszakban, az erre fordított források akár a százmilliárd forintos nagyságrendet is elérhetik 2020-ig Magyarországon, mivel az ágazat érdeke az, hogy minél magasabb feldolgozottságú mezőgazdasági termékek kerüljenek a belföldi és az exportpiacra - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Fazekas Sándor az élelmiszeripar fejlesztéséről azt követően beszélt, hogy tárgyalt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vezetőivel. Az MTI szerint a megbeszélés témája volt az is, hogy a falugazdász-hálózat a jövő év első napjától a kormányhivataloktól a NAK-hoz kerül, és ez hatósági feladatok átcsoportosításával is együtt jár.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke szerint a 460 jelenlegi falugazdász nagy része átkerül a kamarához, az így létrejövő szervezet szaktanácsadással is foglalkozik majd. Ezt a tevékenységet az Európai Unió anyagilag is támogatja.

Az elnök úgy vélte, hogy évi 8 milliárd forintból lehet működtetni az új szervezetet, ebből a költségvetés biztosít 3 milliárd forintot, a többi a tagdíjakból, valamint uniós támogatásokból áll össze. A működési költség - az egységes rendszer miatt - egymilliárd forinttal lesz kevesebb, mint a jelenlegi, széttagolt helyzetben - fűzte hozzá Győrffy Balázs.

A NAK elnöke a tájékoztatón közölte: az élő és félsertés áfája 27-ről 5 százalékra csökkentésének hatását egy monitoring szervezet fogja vizsgálni.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat