Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Kincstári közlemény a harmadik negyedéves kifizetési kérelmekről és az átmeneti támogatásról

2020. december 30., 22:09

Közleményt jelentetett meg a napokban a Magyar Államkincstár a baromfiágazati állatjóléti támogatás harmadik tárgynegyedéves kifizetési kérelméről, illetve az átmeneti támogatásról. A Baromfi Termék Tanács (BTT) kéri a jogosultakat, hogy figyeljenek a benyújtási határidőkre és a szakmai ellnőrzési lapokat is mielőbb adják postára.

Megjelent a Magyar Államkincstár 122/2020. (XII. 21.) számú közleménye a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti 2020/2021. támogatási év III. tárgynegyedévi átmeneti támogatás igénybevételéről, valamint a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti 2020/2021. támogatási év III. tárgynegyedévre vonatkozó kifizetési kérelem benyújtásáról szóló 123/2020. (XII. 21.) számú Kincstári Közlemény.

A közlemény és a nyomtatványok megtalálhatók a kincstár honlapján.

Átmeneti támogatás: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/tamogatasok-listazo/-/tamogatas/122-2020-xii-21-szamu-kincstar-kozlemeny

Kifizetési kérelem: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/tamogatasok-listazo/-/tamogatas/123-2020-xii-21-szamu-kincstar-kozlemeny

Az átmeneti támogatás iránti kérelem kizárólag az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2021. január 16. 09:00:00 és január 31. 23:59:59 között a www.mvh.allamkincstar.gov.hu / Elektronikus ügyintézés / Alkalmazás megnyitása / Elektronikus kérelemkezelés / Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások / Válságkezelő Program – Baromfi állatjóléti átmeneti támogatás menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti kifizetési kérelmek:

A III. tárgynegyedévi (október 15. - január 16.) kifizetési kérelmek 2021. január 16. 09:00:00 és január 31. 23:59:59 között nyújthatók be a kincstárhoz elektronikus úton az alábbi felületen: www.mvh.allamkincstar.gov.hu  / Elektronikus ügyintézés / Alkalmazás megnyitása /  Elektronikus kérelemkezelés / Piaci intézkedések / Nemzeti támogatások / Állatjóléti támogatások / Baromfi állatjóléti támogatás - Kifizetési kérelem

A szakmai ellenőrzési lapot (N0847) továbbra is papír alapon fogadja a BTT, benyújtási határidő: január 25. Amennyiben az igénylő e határidőig nem nyújtja be a BTT-hez a szakmai ellenőrzési lapot, és ezért a tárgynegyedévre vonatkozóan a benyújtási időszak utolsó napját követő harmincadik napig nem érkezik be a BTT által ellenjegyzett szakmai ellenőrzési lap a kincstárhoz, úgy a kifizetési kérelmet a kincstár elutasítja. A szakmai ellenőrzési lap benyújtásánál hiánypótlásra nincs lehetőség.

A BTT kéri, hogy a jogosultak a szakmai ellenőrzési lapokat  mielőbb adják postára.

A terméktanács a gyorsabb ügyintézés érdekében azt is kéri, hogy a nyomtatványokat ne tűzzék össze.

Az ellenjegyzett szakmai lapokat és a tagsági igazolásokat a BTT elektronikus úton továbbítja a kincstár részére - az ügyfelek tájékoztatásával egyidejűleg -, így ezzel az ügyfeleknek további teendőjük nem lesz.

Minden egyéb nyomtatvány és segédtáblázat megtalálható a BTT honlapján: https://mbtt.hu/dokumentumok/11_2019_iv_1_am_rendelet_baromfi_agazat_allatjoleti_tamogatasa)

Az NO847 számú szakmai ellenőrzési lap innen is letölthető.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat