Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Mezőgazdasági szolgáltatások BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Kitöltési határidőket tett közzé a Digitális Agrárakadémia

2022. május 24., 09:43

Közzétette a Digitális Bemutató Gazdaság díjra, valamint a Digitális Szolgáltatók Adatbázisába jelentkezők kitöltési határidejét a Digitális Agrárakadémia.

A Digitális Agrárakadémia konzorciuma három kategóriában várja a digitális megoldásokat alkalmazó gazdaságok pályázatát a Digitális Bemutató Gazdaság díjra június 10-ig. A MATE, az Állatorvostudományi Egyetem, a Széchenyi Egyetem, valamint a Digitális Jólét Nonprofit Kft. képviselőiből álló testület szakmai bizottságot kért föl a jelentkezések értékelésére, a díj odaítéléséről a konzorciumi tagok döntenek.

Néhány nappal később, június 15-én jár le a Digitális Szolgáltatók Adatbázisának első kitöltési határideje. Adataik feltöltésével térítésmentesen kerülhetnek be ide digitális megoldást szállító, szolgáltató vállalkozások. A nyilvános adatbázis ezt követően folyamatosan frissül, bármikor lehet csatlakozni, adatokat módosítani, hogy a termelők tájékozódhassanak az igénybe vehető szolgáltatásokról, eszközökről.

A kormány 2019-ben fogadta el Magyarország Digitális Agrár Stratégiáját (DAS), és ezen belül hozták létre a Digitális Agrárakadémiát, hogy segítsék a precíziós technológiák terjedését, valamint ezek alkalmazására ösztönözzék a termelőket. A járvány és a háborús körülmények azóta igazolták, hogy minél előbb alkalmazni kell a digitális eszközöket, és át kell térni az adatalapú döntéshozásra a mezőgazdaságban is.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat