Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Komárom-Esztergomban feloldotta a Nébih a madárinfluenzás védőkörzetet

2021. február 10., 10:54

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) feloldotta Komárom-Esztergom megyében a madárinfluenza miatt elrendelt védőkörzeteket, mivel január 6-a óta nem regisztráltak új esetet a megyében - közölte honlapján a szervezet.

A Nébih tájékoztatásuk szerint a megye érintett baromfitelepein jelenleg is zajlanak a végfertőtlenítések, a munkálatok várhatóan a jövő hét elejére fejeződnek be. Amennyiben a járványügyi helyzet továbbra is kedvezően alakul, úgy február 17-én a megfigyelési körzeteket is feloldhatják, újraindulhatnak a belföldi és az Európai Unióba irányuló szállítmányok.

A Nébih korábban több, Ács közelében található pulykatartó telepen rendelte el mintegy 90 ezer állat leölését, mivel az állatok között megjelent a madárinfluenza vírusa.

A hivatal közölte, Bács-Kiskun megyében a múlt héten az elsődleges madárinfluenza kitörés egy kilométeres körzetén belül újabb három másodlagos kitörést állapítottak meg. Mindhárom esetben tojótyúktartó gazdaságban jelentkezett a megbetegedés, ahol összesen mintegy 110 ezer állatot öltek le. Emiatt a védőkörzetek feloldása legkorábban február végén várható a megyében.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat