Konferencia a baromfiágazat fejlesztési lehetőségeiről és kihívásairól
2019. szeptember 24., 12:45
„A baromfitenyésztési ágazat aktuális kérdései és kihívásai” című rendezvényt szervez október 28-án Budapesten a CAMPDEN BRI Magyarország Nonprofit Kft. és az EIT FOOD.
A rendezvény helyszíne a Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.). A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni október 21-ig a következő linkre kattintva lehet.
Az EIT Food által kordinált, a baromfiágazat aktuális kérdéseivel és kihívásaival foglalkozó program (CHAMPP) feladata, hogy négy országban – Lengyelország, Olaszország, Litvánia és Magyarország – segítséget nyújtson a baromfiágazatban tevékenykedő kis és közepes vállalkozások (kkv-k) számára.
A budapesti rendezvény célja, hogy a baromfiágazatban tevékenykedő kkv-k, az oktatásban és kutatásban dolgozók, valamint a hatóságok képviselői számára átfogó képet adjon a baromfiágazat jelenlegi kihívásáról és az azokra adható válaszokról. Az előadók a magyar baromfiágazat valamint a Belfasti Egyetem szakértői.
A rendezvényt megelőzően 2019 május-júniusban internetes kérdőíves felmérést végeztek a magyarországi baromfiágazat képviselői körében. A válaszok kiértékelése és a legújabb kutatási eredmények alapján a Belfasti Egyetem kutatói rövid és hosszú távú innovatív megoldásokat vázolnak fel és javasolnak a résztvevők számára.
A rendezvényen elhangzó előadások témái között szerepelnek majd az aktuális állategészségügyi és állatjóléti problémák és azok kezelésére vonatkozó megoldások. A takarmányozási kérdéseken belül a szakemberek kitérnek az ágazatot manapság leginkább foglalkoztató kérdésekre, mint az alternatív fehérjeforrások és a probiotikumok alkalmazhatóságára. A rendezvény kiemelten foglalkozik a minőségi hús és hústermékek iránti fogyasztói igényekkel, illetve a kielégítésükre irányuló fejlesztési lehetőségekkel.
A konferencia részletes meghívója innen tölthető le.