Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Konferencia a baromfiágazat fejlesztési lehetőségeiről és kihívásairól

2019. szeptember 24., 10:45

„A baromfitenyésztési ágazat aktuális kérdései és kihívásai” című rendezvényt szervez október 28-án Budapesten a CAMPDEN BRI Magyarország Nonprofit Kft. és az EIT FOOD.

A rendezvény helyszíne a Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.). A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni október 21-ig a következő linkre kattintva lehet.

Az EIT Food által kordinált, a baromfiágazat aktuális kérdéseivel és kihívásaival foglalkozó program (CHAMPP) feladata, hogy négy országban – Lengyelország, Olaszország, Litvánia és Magyarország – segítséget nyújtson a baromfiágazatban tevékenykedő kis és közepes vállalkozások (kkv-k) számára.

A budapesti rendezvény célja, hogy a baromfiágazatban tevékenykedő kkv-k, az oktatásban és kutatásban dolgozók, valamint a hatóságok képviselői számára átfogó képet adjon a baromfiágazat jelenlegi kihívásáról és az azokra adható válaszokról. Az előadók a magyar baromfiágazat valamint a Belfasti Egyetem szakértői.

A rendezvényt megelőzően 2019 május-júniusban internetes kérdőíves felmérést végeztek a magyarországi baromfiágazat képviselői körében. A válaszok kiértékelése és a legújabb kutatási eredmények alapján a Belfasti Egyetem kutatói rövid és hosszú távú innovatív megoldásokat vázolnak fel és javasolnak a résztvevők számára.

A rendezvényen elhangzó előadások témái között szerepelnek majd az aktuális állategészségügyi és állatjóléti problémák és azok kezelésére vonatkozó megoldások. A takarmányozási kérdéseken belül a szakemberek kitérnek az ágazatot manapság leginkább foglalkoztató kérdésekre, mint az alternatív fehérjeforrások és a probiotikumok alkalmazhatóságára. A rendezvény kiemelten foglalkozik a minőségi hús és hústermékek iránti fogyasztói igényekkel, illetve a kielégítésükre irányuló fejlesztési lehetőségekkel.

A konferencia részletes meghívója innen tölthető le.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat