Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! SGS - ISO 50001:2018 Belső auditor képzés BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Könnyítések az energiaintenzív kkv-k támogatási programjában

2022. november 22., 10:05

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a kormány az energiaintenzív kkv-k támogatási programjának könnyítéséről döntött. Eddig az a vállalkozás minősült energiaintenzívnek, amelynek energiaköltsége 2021-ben elérte a teljes árbevétele 3%-át, ám ez az elvárás a 2023-as támogatási rendszerben 2%-ra csökken.

A program legfőbb célja továbbra is a teljes foglalkoztatottság megőrzése, továbbá a recesszió elkerülése – derül ki a közleményből. A program keretében idén 100 milliárd, jövőre pedig 100-120 milliárd forint áll majd a kkv-k rendelkezésére. Így idén 75 milliárd forint juthat a működési költségnövekedés kompenzálására, további 25 milliárd pedig energiahatékonysági beruházásokra. A beruházás összköltségének 15 százalékáig nyerhető támogatás a Széchenyi Kártya Program keretében nyújtott kedvező kamatozású beruházási hitelhez szükséges önerő egy részének átvállalásával.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat