Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Kukoricabetakarítás: csaknem 9 tonnás átlaghozam Zalában

2023. november 13., 08:43

A kukorica több mint 60 százalékát betakarították Zala vármegyében. A 15 500 hektáros területen 8,9 tonna volt a hektáronkénti átlaghozam.

A termés idén az átlagosnál jobb minőségű, fuzáriumot, vagy bármely másfajta gombabetegséget elenyésző mennyiségben tapasztaltak. A tárolókapacitási gondokról szeptemberben felmérést végeztek, a visszajelzések alapján ez kevés gazdálkodót érintett.

A közel 8 ezer hektáron termelt napraforgó, valamint a 7 ezer hektáros szója betakarítása ősz elején befejeződött. Az olajos növényből átlagosan 2,89 tonna, szójából pedig 2,75 tonna termett hektáronként. A csapadékos időjárás miatt elhúzódott az őszi vetés. Az őszi búza - amelynek tervezett vetésterülete csaknem 21 ezer hektár - 80 százalékát vetették el. A vetési szándék szerint őszi árpát 4,4 ezer hektáron termelnek, eddig 3,5 ezer hektáron került földbe a mag. A káposztarepcét 9650 hektáron vetették el.

Az esőzések hátráltatják a szántóföldi munkákat, ugyanakkor a kikelő és fejlődő növényekre kedvező hatást gyakorolnak. Az állományok megfelelően fejlődnek, és az október végén elvetett táblák is "zöldülnek".

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat