Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Kulcskérdés a hatékonyság a csirkehizlalásban - A feldolgozóiparban nincsenek tartalékok

2013. július 10., 12:45

A brojlercsirke-hizlalás hatékonyságát kell növelni ahhoz, hogy a hazai csirkeágazat túlélési esélyhez jusson - hangzott el a Magyar Brojler Szövetség június végi közgyűlésén. A beruházásokhoz azonban kormányzati segítség kell, mert a fejlesztéseket az ágazati vállalkozások önerőből nem képesek megvalósítani.

A feldolgozóiparnak sem az árérvényesítésben, sem a hatékonyság javításában nincsenek már jelentős tartalékai, ezért az ágazat túlélésének kulcsa abban van, hogy sikerül-e a brojler-hizlalás hatékonyságát növelni - derül ki a szövetség előtt elhangzott összefoglalóból, amelynek teljes anyaga ide kattintva tekinthető meg. Ehhez azonban komoly szakmai összefogásra épülő, kormányzati segítségre lenne szükség, mivel a hiányzó fejlesztéseket az ágazati vállalkozások önerőből nem tudják végrehajtani.

A tapasztalatok szerint a növekvő gabonaárak komoly kihívás elé állították a csirkefeldolgozó iparágat az elmúlt években. A húspiac globalizációja miatt az árak belföldön és a külpiacokon is komoly nyomás alá kerültek, miközben Magyarország az élőállat-nevelésben lemaradt a világszínvonalhoz képest.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat