Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Különösen Boldog Csirkék: Magyar Termék Díjat nyert a Her-Csi-Hús

2012. szeptember 11., 14:21

Magyar Termék Díjat nyert az idén a Her-Csi-Hús Kft. Boldog Csirke (BOCSI) elnevezésű friss előhűtött terméke. Oláh István, a társaság ügyvezető igazgatója szerint a díj a hazai vásárlókban az eddigieknél is jobban tudatosíthatja, hogy a cég elkötelezett az innováció iránt és magas minőségű magyar termékeket állít elő.

A Magyar Termék Díj az európai regionális tanúsító védjegyek sorába tartozik, és azok a vállalkozások nyerhetik el, amelyek tevékenységük során kiemelt fontosságot tulajdonítanak a jó minőségű termékek előállításának. Az idén az elismerést - más termékek mellett - a Her-Csi-Hús Kft. BOCSI elnevezésű friss előhűtött csirkéje is megkapta.

A Her-Csi-Hús Kft a díj kapcsán pozitív visszajelzést és forgalomnövekedést vár a piactól - nyilatkozta Oláh István. Hozzátette: az elismerés - amelyet független szakemberek ítéltek oda - egyértelműen kifejezi, hogy a vállalat elkötelezett az innováció és a minőség iránt. A díj a vásárlókban is jobban tudatosítja, hogy a cég magas minőségű magyar termékeket állít elő és hoz forgalomba.

A társaság a Boldog Csirke elnevezésű állatjóléti programot 2008-ban kezdte kidolgozni, mert úgy vélte, hogy a hazai brojler termelés válaszút előtt áll: a tömegtermelés hagyományos útján marad, vagy magasabb minőségű, környezeti és állatjóléti szempontokat is figyelembe vevő innovatív termelésébe kezd.

A vállalat szerint az utóbbi irány a célravezető, ezért a HER-CSI-HÚS az angol RSPCA Freedom Food állatjóléti nevelési rendszerét és a francia Servié rendszer elemeit a magyarországi lehetőségekkel összedolgozva kialakította a BOCSI állatjóléti nevelési rendszert. A programban magas minőségű, friss baromfi termékeket állítanak elő, amelynek főbb paraméterei a gabonában gazdag takarmány, a természetes napfény, a nagyobb mozgástér és az istállón belüli környezetgazdagító elemek (kakasülő, csipegetni való tárgyak, labda). E paraméterek jelentősen javítják a csirkehús minőségét, így a fogyasztók jobb íz világú húshoz juthatnak.

A csomagolástechnológiának köszönhetően a termék csepegésmentes, higiénikus és könnyen kezelhető. Ezáltal a vásárlók hosszabb eltarthatósági idejű terméket kapnak, illetve az üzlethálózatok hűtőpultjai higiénikusabbak lesznek attól, hogy a termék nem enged folyadékot.

A Her-Csi-Hús a "boldog csirke" programban ötvözi a zárt tartás és szabadtartás előnyeit. Az állatok az intenzíven tartott csirkéknél (35-40 nap) hosszabb nevelési idő alatt (45 vagy 56 nap között) érik el a vágósúlyt, amelynek következtében a húsminőség jelentősen javul. Emellett a BOCSI nevelési rendszer fő eleme a gabonában gazdag takarmány, illetve a telepítési sűrűség: az ipari csirkénél alkalmazott 18-22 db/m2 -es telepi sűrűséggel szemben 15 darab madárnál nem telepítenek többet. Ezáltal az állatok többet tudnak mozogni, így a húsminőség sokkal jobb és a sütési veszteség kisebb.

Az istállók falain ablakokat nyitottak, amelynek köszönhetően természetes fény jut az istállóba. A madarakat hagyják a sötétedéssel elaludni, a pirkadattal felébredni, így legkevesebb 8 órát alszanak. E kritériumok alkalmazásával a BOCSI rendszerben felnevelt állatok közelebb kerülnek a természetes környezetükhöz, életritmusokhoz.

A vállalat szerint a termékcsalád magas színvonalú példája annak, hogyan a baromfiipar körültekintő termékfejlesztéssel képes megfelelni a modern fogyasztói igényeknek, amelyek közé elsősorban a magas minőség és a könnyen kezelhető, tetszetős termékskála tartozik. Emellett eleget lehet tenni az erősödő társadalmi felelősségvállalási elvárásoknak is, amelyek egyre komolyabb állatjóléti programokat, illetve környezettudatos, innovatív csomagolást követelnek meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat