Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Lehetőségek és gyengeségek az európai baromfiszektorban - Az AVEC éves jelentése

2014. október 10., 10:10

Fényes jövő előtt áll az Európai Unió baromfiszektora, de megvannak az ágazat gyengeségei és fenyegetettségei is - állapítja meg az európai baromfifeldolgozókat tömörítő AVEC éves jelentése. A dokumentum szerint az európai baromfiágazat szereplőinek komplexebb fogyasztói igényeknek kell megfelelniük, mint versenytársaiknak.

Ma a baromfihúsok a termelésben és a fogyasztásban is a második legfontosabb hústermékeknek számítnak az Európai Unióban - szögezi le az AVEC-jelentés. Valamennyi elemzés arra mutat rá, hogy a baromfiszektor fényes jövő előtt áll, különösen a fejlődő országokban. Ennek következtében a baromfitermékek hamarosan kiszoríthatják helyéről a sertéshúst, amely ma az első helyen szerepel a világ húsfogyasztásában.

Ugyanakkor az európai baromfiágazat versenyképességéről készült tanulmányok a gyengeségekre és a fenyegetettségekre is felhívják a figyelmet. Elsősorban arról van szó, hogy az európai termelőknek komplexebb és összetettebb fogyasztói igényekkel kell szembenézniük, mint legtöbb versenytársuknak. A fogyasztók vásárlási döntéseinél első helyen a termékek megjelenése szerepel, utána pedig az ár következik, de ma már rendkívül fontos az állatjólét és az eredet is.

Az éves jelentés angol nyelvű szövege itt tekinthető meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat