Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Logisztikai központ, franchise üzletlánc és gyártóüzem az Alpha-Vetnél

2010. szeptember 10., 10:56

Logisztikai központot épített, franchise üzletlánc kialakítását kezdte meg és állatgyógyászati- és takarmányozási termékeket gyártó üzemet vásárolt a székesfehérvári Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. A cégcsoport tavaly 14 százalékkal, az egy évvel korábbi 8,2 milliárdról 9,4 milliárd forintra növelte árbevételét és 220-ról 340-re bővítette munkavállalóinak létszámát.

Bár a vállalat elmúlt évi eredménye a válság miatt mintegy 150 millió forinttal elmaradt a 2008-as 480 millió forinttól, a cégcsoport tavaly is fejlesztett és új üzleti akvizíciókat valósított meg - mondta Móré Attila, a cégcsoport állatorvos tulajdonosa. Az állatkórházat működtető, állatgyógyászati termékeket, tápokat, konzerveket és a kedvtelésből tartott állatok felszerelését forgalmazó vállalkozás legújabb fejlesztéseként 500 millió forintos befektetéssel elkészült a 7 ezer négyzetméter alapterületű, budapesti logisztikai központ, amelyet októberben várhatóan át is adnak.

Móré Attila tájékoztatása szerint a beruházás Közép-Európa legnagyobb állategészségügyi és pet centruma lesz. Emellett a kereskedelmi utak - azaz a forgalmazó és a vásárló közötti távolság - lerövidítése érdekében a cégcsoport megkezdte saját franchise üzletláncának a kiépítését is. Eddig három budapesti, három főváros környéki és egy vidéki bevásárlóközpontban nyitott AlphaZoo üzletet, összesen 350 millió forint beruházással. A cégcsoport Budapesten és a vidéki településeken is megkezdte az úgynevezett szub-franchise rendszer kiépítését. Ez nem jár új üzletek építésével. A csatlakozó kereskedők saját boltjukban forgalmazzák az Alpha-Vet termékeket, de a cégcsoport 20 éves szakmai tapasztalatára alapozva, minden segítséget megad egyebek között a forgalmazáshoz, a reklámhoz, az igényes bolti arculat kialakításához.

A vállalkozás termékválasztékának folyamatos bővítésére törekedve, saját gyártóbázisokat is létre kíván hozni. Első lépésként mintegy 560 millió forintért megvásárolta a Phylaxia holding takarmánypremixet és állatgyógyszereket előállító bábolnai üzemét. Az év végére az ingatlan tulajdonjogával együtt az ott gyártott termékek engedélye és törzskönyvei is az Alpha-Vet tulajdonába kerülnek, megteremtve a lehetőségét annak, hogy a cég ne csak itthon, hanem az európai országokban is forgalmazza az ott készült termékeket - közölte Móré Attila.

A balatonfűzfői Organit Termelő és Kereskedelmi Kft. megvásárlásával pedig az a cégcsoport célja, hogy az ottani kutatási és termelési eredményeket hasznosítva, az állattakarmányozásban- és gyógyászatban használatos, a világon egyedülálló, huminsav alapú termékeket állítson elő, lépjen velük piacra. Az új állatgyógyszerek kifejlesztésére, s az azokkal összefüggő kutatások végzésére egyelőre nyolc szakemberből álló kutatás-fejlesztési csoportot hozott létre tavaly év végén az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat