Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Mezőgazdasági szolgáltatások BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Madárinfluenza elleni védekezés: értékes eszköz lehet a vakcinák új generációja

2022. május 25., 09:13

A magas patogenitású madárinfluenza (HPAI) elleni vakcinák új generációinak alkalmazása baromfik, illetve veszélyeztetett baromfik esetében értékes kiegészítő eszköz lehet a vírusfertőzés valószínűségének csökkentésére és a kereskedelem folyamatosságának biztosítására – derül ki a közelmúltbeli Baromfi Világnap ünnepi rendezvényén elhangzott előadásból.

A magas patogenitású madárinfluenza elleni vakcinázás feltételeit egyértelműen meghatározza az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) szárazföldi állatok egészségügyi szabályzata – állapítja meg az előadás, amelyet Kőrösi László, az AGRIAL Bt. ügyvezetője tartott. Jelenleg nincs uniós jogszabály a HPAI elleni vakcinázásra, így az egy-egy tagállam számára korlátozásokat vonhat maga után a közösségen belüli kereskedelemben.

A teljes előadás itt tekinthető meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat