Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Magyarország folytatja az együttműködést a FAO-val

2019. november 28., 09:07

Magyarország kész folytatni az eddigi együttműködést a ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetével (FAO) és annak budapesti hivatalaival a szervezet céljainak elérése érdekében - mondta Nagy István agrárminiszter, a FAO új főigazgatójával, Qu Dongyu-val folytatott tárgyalásán Rómában. Így az agrártárca folytatja a megkezdett projektek finanszírozását, valamint továbbiak támogatását is tervezi.

Magyarország egyetért a FAO főbb célkitűzéseivel és továbbra is elkötelezett a szervezet munkájának támogatása mellett – jelentette ki Nagy István. A 2007-ben kötött megállapodás keretében Magyarország erőforrásaihoz mérten igyekszik hozzájárulni a fejlődő országok élelmezésbiztonságának megteremtéséhez és otthont ad a FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Hivatalának, valamint Szolgáltató Központjának is.

Az ENSZ irodák köre folyamatosan bővül, mára már több ENSZ szervezet is Budapestre helyezte regionális székhelyét vagy szolgáltató központját. Az együttműködés továbbfejlesztésének lehetőségeiről a tárcavezető római látogatása során megbeszélést folytatott Gilbert Fossoun Houngbóval, az ENSZ Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD) elnökével is.

Magyarország célja, hogy a fejlődő országokban, így az afrikai kontinensen is oda vigye a segítséget az agráriumban, ahol szükség van rá. Az ország így a gazdák szaktudásának gyarapításán és gazdaságaik fejlesztésén keresztül hozzájárul az élelmezésbiztonság javításához is.
  

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat