Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Magyarország nagy figyelmet fordít a biodiverzitás megőrzésére

2021. június 8., 09:52

Rendkívül fontos, hogy a Visegrádi Együttműködés elnökségét jelenleg betöltő Lengyelország proaktívan felkarolja az EU Biológiai sokféleség stratégiája végrehajtásának kérdéskörét az agrártárca szerint.

Magyarország a soron következő V4-es elnöksége alatt tovább kívánja vinni a Lengyelország által folytatott munkát, hiszen közös érdek a biológiai sokféleség megóvása – derül ki a tárca közleményéből. Számos tanulmány és értékelés megállapítja, hogy a biológiai sokféleség a védett területeken jobban fennmarad, ezért az ehhez kapcsolódó uniós célok pozitív hatással lehetnek az európai fajok és élőhelyek megőrzésére.

Jelenleg is zajlik a 2030-ig szóló Nemzeti biodiverzitás stratégia tervezése, amelynek jóváhagyása a tervek szerint év végére várható. A hazai stratégia reflektálni fog az EU Biodiverzitás stratégiájának több célkitűzésére, beleértve a védett területekre és a helyreállításra vonatkozókat.

A biológiai sokféleség és az egészségesen működő ökoszisztémák elengedhetetlenek az emberi élethez.  Hozzájárulnak többek között a hosszútávon fenntartható mezőgazdasági termeléshez, a klímaváltozással és az özönfajokkal szembeni küzdelemhez - áll a közleményben.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat