Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Magyarország veszélyeztetett állategészségügyi szempontból

2011. április 11., 10:04

Veszélyeztetettnek számít Magyarország állategészségügyi szempontból a jelentős tranzitforgalom miatt, de megvannak az erőforrások a járványos állatbetegségek megelőzéséhez és elfojtásához - jelentette ki Bognár Lajos, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) elnöke egy közelmúltbeli állatorvosi konferencián. A rendezvényen több mint húsz ország száz állategészségügyi szakértője ismerkedhetett meg az EU állategészségügyi jogrendjével.

Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára szerint az eseménynek külön jelentőséget adott, hogy az idén tartják az "Állatorvoslás Éve" elnevezésű eseménysorozatot, mivel 2011-ben 250 éves az állatorvosi szakma. Bognár Lajos, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) elnöke elmondta: különösen fontos a járványos állat-megbetegedések esetén alkalmazandó, határokon átnyúló, államok közötti együttműködések lehetőségeinek bemutatása. Szintén lényeges a járványos állatbetegségekkel összefüggő intézkedések konkrét ismerete és azok végrehajtása. Emiatt szükséges a különböző országok állatorvosi szervezeteinek ismerete is.

Magyarországon a járványos állatbetegségek megelőzésére, az esetleges járvány kitörésének elfojtására minden erőforrás rendelkezésre áll - mondta Bognár Lajos. Magyarország veszélyeztetett - azaz kitett - országnak számít a kiterjedt kereskedelem és a tranzit miatt - tette hozzá.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat