Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Március 20-ig kérelmezhetik 2020-as betétlapjukat az őstermelők

2020. február 12., 08:04

Az őstermelők március 20-ig kérelmezhetik a 2020-as adóévre szóló betétlapjukat, hogy az igazolványuk érvényessége január 1. napjára visszamenőleges legyen, és biztosíthassák őstermelői jogviszonyuk folyamatosságát. Nem érvényes igazolvánnyal a gazdálkodók nem minősülnek őstermelőnek, így őstermelőként értékesítési tevékenységet sem folytathatnak.

Az igazolványon látható öt év (például 2018-01-01 – 2022-12-31) az igazolvány hatályosságát jelenti, ami nem azonos az igazolvány érvényességével. Az igazolvány csak a hatályos, adott évre szóló betétlappal együtt érvényes – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Amennyiben valaki bizonytalan igazolványa érvényességét illetően, ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a 2020-as betétlappal. Ha elvesztette, még díjmentesen pótolhatja. Lezárt adóévre vonatkozóan betétlap pótlására nincs lehetőség.

A NAK kéri, hogy az őstermelők a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb keressék meg a bejelentett lakóhelyük, vagy a tartózkodási helyük szerinti megyében található NAK bármelyik ügyfélszolgálati irodáját ügyintézés céljából. Az ügyfélszolgálati irodák elérhetőségét itt lehet megtekinteni. A betétlap kiállítása, pótlása továbbra is díjmentes.

 

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat