Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Második negyedéves állatjóléti támogatások: három fontos határidő októberben

2020. október 1., 10:24

Fontos határidőket kell betartaniuk októberben a baromfiágazati szerelőknek ahhoz, hogy hozzájuthassanak a 2020/2021-es támogatási év második tárgynegyedéves állatjóléti támogatásaihoz – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A jogosultaknak az átmeneti támogatás iránti kérelmek, a kifizetési kérelmek és a szakmai ellenőrzési lapok benyújtására egyaránt oda kell figyelniük. 

Megjelent a Magyar Államkincstár 96/2020. (IX. 25.) számú KÖZLEMÉNYE a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti 2020/2021. támogatási év II. tárgynegyedévi átmeneti támogatás igénybevételéről, valamint a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti 2020/2021. támogatási évi támogatások kifizetésének igénybevételéhez szükséges nyomtatványok rendszeresítéséről szóló 62/2020. (VI. 30.) számú Kincstár Közlemény módosításáról.

Az új közlemény és a nyomtatványok megtalálhatók a kincstár honlapján: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/tamogatasok-listazo/-/tamogatas/8802761/kozlemeny

Az átmeneti támogatás iránti kérelem kizárólag az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2020. október 1. 00:00:00 és október 31. 23:59:59 között az Elektronikus kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program – Baromfi állatjóléti átmeneti támogatás menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

A 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti kifizetési kérelmek:

A II. tárgynegyedévi (július 16. - október 15.) kifizetési kérelmek október 30-ig nyújthatók be a kincstárhoz elektronikus úton.

A szakmai ellenőrzési lapot (N0847) továbbra is papír alapon fogadja a BTT, a benyújtási határidő október 25. A terméktanács kéri a tagokat, hogy a csatolmányban található új nyomtatványt használják.

Amennyiben az igénylő ezen határidőig nem nyújtja be a BTT-hez a szakmai ellenőrzési lapot, és ezért a tárgynegyedévre vonatkozóan a benyújtási időszak utolsó napját követő harmincadik napig nem érkezik be a BTT által ellenjegyzett szakmai ellenőrzési lap a kincstárhoz, úgy a kifizetési kérelmet a kincstár elutasítja. A szakmai ellenőrzési lap benyújtásánál hiánypótlásra nincs lehetőség.

A BTT ezért kéri a tagokat, hogy a szakmai ellenőrzési lapokat mielőbb adják postára. Az ellenjegyzett szakmai lapokat és a tagsági igazolásokat a terméktanács elektronikus úton továbbítja a kincstárhoz az ügyfelek tájékoztatásával egyidejűleg, így ezzel az igénylőknek további teendőjük nem lesz.

A Magyar Államkincstár 96/2020. (IX. 25.) számú közleménye innen is elérhető

A vágóhídi igazolásminta innen tölthető le

Az NO847-es számú szakmai ellenőrzési lap innen tölthető le

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat